Aplicació de l'Anàlisi de Cicle de Vida per a l'eco-innovació en la producció vitivinícola

Cámara Menorca

Cambra Oficial de Comerç indústria i Navegació de Menorca (CMenorca)  
www.cambramenorca.com

Les Cambres Oficials de Comerç, Indústria i Navegació d'Espanya, són corporacions de dret públic, creades amb els següents fins:

·         La representació, promoció i defensa dels interessos generals del comerç, la indústria i la navegació.

·         La prestació de serveis a les empreses en la seva demarcació.

Les Cambres es configuren com a òrgans consultius i de col·laboració amb les administracions locals, autonòmiques, nacionals i internacionals, amb caràcter públic, actuant com a mediadors vertebradors de la relació entre aquestes administracions i les empreses.

Basant-se en serveis des de la Formació, fins a la internacionalització de les empreses, passant per la promoció industrial, promoció turística, de marca.

Per tant la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Menorca, Cambra que compta amb més de cent anys d’història des de la seva creació a Maó - Menorca, és sens dubte un exemple de perseverança, dedicació i treball envers les seves empreses, siguin del sector que siguin.

Tenint en consideració els nous sectors empresarials que durant aquestes últimes dècades han anat florint, com ara el sector vitivinícola, de gran emergència avui dia, cal destacar la relació de la Cambra de Menorca amb el sector vitivinícola.

L'única Associació Vitivinícola 
de Menorca té la seva seu a la pròpia Cambra, i és aquesta qui ha impulsat la seva creació i ha ofert tot el suport per al desenvolupament de les seves activitats, tant formatives, com comercials o de promoció a l'exterior.

La Cambra de Comerç de Menorca també ha participat en nombroses activitats desenvolupant eines i formació sobre medi ambient, i la seva cura, sense oblidar que Menorca, celebra aquest any el seu vintè aniversari com a Reserva de la Biosfera, honor atorgat per la UNESCO. També cal destacar que la Cambra ha participat durant aquests anys en la seva defensa i promoció actuant com a formador, informador i sensibilitzador de la importància que això té amb Menorca.

Dins aquest projecte, la Cambra podrà realitzar les seves activitats de tal manera que cobreixin també les altres illes de la seva Euroregió.