Aplicació de l'Anàlisi de Cicle de Vida per a l'eco-innovació en la producció vitivinícola

Institut Français de la Vigne et du Vin-Sud-Ouest

Institut Français de la Vigne et du Vin-Sud-Ouest (IFV) www.vignevin-sudouest.com


L’Institut Français de la Vigne et du Vin Sud-oest (IFV) és un organisme regional de l'Institut Francès de la Vinya i el Vi. L’IFV és una organització d'enginyeria que neix de la fusió de dos instituts nacionals de recerca: l'Establiment Nacional de Perfeccionament Tècnic de Vitivinicultura (ENTAV) i l'Institut Tècnic de la Vinya i el Vi (ITV França). L’activitat es centra en el desenvolupament de tècniques per tal de millorar la competitivitat de la indústria del vi.

Com que cada regió té les seves pròpies particularitats, l’IFV porta a terme la seva missió a través de les seves oficines a les diverses regions de França:

  1. Alsàcia
  2. Bordeaux-Aquitaine
  3. Borgonya, Beaujolais, Jura, Savoia
  4. Champagne
  5. Sud-Oest
  6. Roine-Mediterrània
  7. Val de Loire
  8. Grau du Roi (pol material vegetal Nacional)
  9. Unitat-Charentes Cognac

Els objectius de l’IFV són:

  1. El desenvolupament de tecnologia de referència: L’IFV desenvolupa referències tècniques per a la indústria del vi. A través dels programes d'investigació nacionals i regionals IFV ajuda a millorar l'eficiència tècnica i econòmica de la indústria del vi francès.
  2. Eina de transferència dels avenços tècnics: El VIF vàlid i transfereix els resultats de la investigació i participa en la innovació tècnica. L'Institut dóna suport metodològic durant l'execució dels experiments en el sector i contribueix a la millora de la coordinació general de la investigació.
  3. Clúster de difusió: L’IFV satisfà les demandes dels professionals i empreses:

    1. L'organització de diversos esdeveniments tècnics
    2. Publicació de llibres tècnics (benchmarks, quaderns de rutes i guies pràctiques...)
    3. Servir de suport a la formació (formació i desenvolupament, la formació dels estudiants ...)

Tal i com s’ha mencionat, la participació d’aquest soci permet que el projecte es pugui desenvolupar també a la regió Langedoc Roussillon i per tant cobrir les quatre regions que composen l’Euroregió.