Aplicació de l'Anàlisi de Cicle de Vida per a l'eco-innovació en la producció vitivinícola

Objectius

Objectius generals

  1. Aportar eines i experiències pràctiques basades en una metodologia internacionalment reconeguda que permetin a les bodegues de l’Euroregió fer un ús més eficient dels recursos, i incorporar la sostenibilitat de forma eficaç dins les seves estratègies empresarials.
  2. Fomentar l’aplicació pràctica de l’Anàlisi de Cicle de Vida com a eina per a potenciar l’eco-innovació dins el sector agroalimentari.
  3. Fomentar la cohesió del sector vitivinícola de l’Euroregió Mediterrània Pirineus i el seu posicionament internacional en relació a la sostenibilitat.
Objectius específics

  1. Dur a terme estudis pilot d’Anàlisi de Cicle de Vida en bodegues pel càlcul dels seus impactes ambientals (consum d’aigua, consum d’energia primària i petjada de carboni) i identificar propostes de millora del perfil ambiental de la seva activitat productiva.
  2. Generar materials de difusió i divulgació de bones pràctiques i recomanacions per a l’ús eficient dels recursos en el sector vitivinícola de l’Euroregió.
  3. Crear una xarxa euroregional, a partir de les activitats de difusió del projecte, de cellers i organitzacions vinculades al sector vitivinícola que esdevingui referent en l’àmbit de la sostenibilitat.