Aplicació de l'Anàlisi de Cicle de Vida per a l'eco-innovació en la producció vitivinícola

Accions

Accions


Acció 1: Coordinació del projecte: coordinació estratègica i tècnica del projecte VINECO.

Acció 2: Identificació de les bodegues dels estudis pilot: selecció de les bodegues participant en les diferents regions de l’Euroregió Mediterrània, i signatura de convenis de col•laboració.

Acció 3: Capacitació i formació dels socis sobre ACV: Els socis regionals (Càmara de Menorca i IFV tindran la tasca clau de fer de pont entre les bodegues participants en les proves pilot i el responsable tècnic del projecte (Cyclus). Per garantir el correcte desenvolupament d’aquesta tasca, Cyclus s’encarregarà de formar las membres del socis regionals.

Acció 4: Recollida de dades d’inventari: Els responsables de la recollida de dades seran cadascun dels socis del projecte a les respectives regions. Per això caldrà estar en contacte amb les bodegues i facilitar-los els formularis corresponents i assessora-les. La qualitat de les dades és un aspecte clau per a la realització dels estudis d’Anàlisis de Cicle de Vida.

Acció 5: Càlcul dels impactes ambientals associats a la producció en els cellers i definició de propostes de millora ambiental: definició de l’abast i límits dels sistema d’estudi, tractament de les dades, elaboració dels models de càlcul, obtenció dels resultats d’impacte ambiental, i redacció de l’informe final, juntament amb propostes de millora.

Acció 6: Guía de bones pràctiques: edició d’una guia de bones pràctiques per a l’ús eficient dels recursos en el sector vitivinícola de l’Euroregió Pirineus-Mediterrània i creació de la xarxa de col•laboració interregional.

Acció 7: Difusió i comunicació del projecte: creació d’una pàgina web, tríptics informatius, jornades de presentació, i activitats de comunicació i divulgació del projecte.